22 de febr. 2021

PLA D'ACCIÓ D'ESMORTEÏMENT DE L'EFECTE ILLA DE CALOR PER A LA TRANSFORMACIÓ DEL PATI

 


El nostre centre ha estat seleccionat (mitjançant sorteig entre tots els centres educatius del municipi) per iniciar un projecte de transformació al pati amb l'objectiu d'esmorteir l'efecte illa de calor.

La proposta s'acull dins la subvenció que ha rebut l'Ajuntament de Torredembarra  per dur a terme accions contra el canvi climàtic.

Per aquest motiu, primerament s'iniciarà una adequació dels patis del centre per a la vida de la vegetació que s'hi instal·li.

Tot seguit es plantaran arbres de gran port perquè exerceixin la seva funció ombrívola, tanca vegetal i arbustos mediterranis i/o aromàtics en petits parterres. 

Aquest augment de verd pretén reduir l’efecte “illa de calor” que es produeix en edificis i espais del municipi, però també portaria altres avantatges. I és que una transformació cap a un centre més verd no es deixa notar només en l’aspecte visual o estètic, sinó que la major presència de vegetació en l’entorn també té efectes positius en l’alumnat. Estudis diversos han demostrat millores en la concentració, estat anímic, rendiment, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada