10 de nov. 2023

ENGEGUEM L'APADRINAMENT LECTOR (1r i 6è)

 Els i les alumnes de primer (fillols i filloles) i sisè (padrins i padrines) es troben per passar una bona
estona fent lectura compartida.

El progrés que fan l’alumnat de primer en relació a les habilitats lectores durant aquest curs és tant que la satisfacció dels seus padrins, sentint-se responsables d’aquest progrés, creix dia a dia.

Els fillols aprenen a llegir amb l’atenció personalitzada del seu padrí o padrina. I el padrí o padrina llegeix en veu alta per al seu fillol/a amb la necessitat de regular la lectura per fer-se entendre.

El lligam que s’esdevé entre padrins/es i fillols/es és la clau de l’èxit d’aquest projecte, un èxit que va molt més enllà del procés de llegir...

Els padrins/es creixen en autoestima sentint-se responsables dels seus petits fillols/es alhora que els fillols/es creixen en seguretat personal sabent-se protegits pel seu gran padrí/na (sobretot durant aquest curs en què passar d’un pati a l’altre suposa un gran salt).

Aquesta activitat sorgeix del Projecte “Biblioteca” amb la intenció d’impulsar la lectura en els nostres alumnes amb un doble objectiu: desenvolupar la competència lectora i gaudir del plaer de llegir. Es duu a terme un cop per setmana en grups reduïts de 8 o 9 parelles lectores i amb l’acompanyament d’un mestre/a en cada grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada