3 de març 2020

INICIEM UN PROJECTE MEDIAMBIENTAL


L'Antina, amb la col·laboració de l'alumnat de 4t, inicia un projecte mediambiental que es farà durant el mes de març amb la intenció d'aconseguir entre tots i totes quatre reptes (un cada setmana). Per aquesta raó han demanat la col·laboració de les famílies del centre:
· REPTE 1 (2 - 6 març): respecte als productes de neteja, proposarem canviar el detergent líquid de rentar la roba pel detergent pols en capses de cartró. Millor comprar pastilles de sabó de mans que el líquid, que va envasat en pots de plàstic. I si encara i així els heu de comprar, agafeu els envasos més grans, que no caduquen i surten més econòmics.
· REPTE 2 (9 -13 març): quan anem a comprar a la botiga caldria portar bosses de roba o de paper per la fruita, el pa i la verdura. Pel peix, la carn i l’embotit, proposem portar carmanyoles o tuppers, i així evitarem les bosses de plàstic  o papers plastificats.
· REPTE 3 (16 - 20 març): volem acabar amb l’ús de tetrabrics de sucs o xocolata individuals, a casa podeu comprar els envasos més grans possibles i reomplir una petita cantimplora o ampolla de vidre, també estalviareu diners. Al mateix temps acabarem amb les canyetes o palletes que li acompanyen.
· REPTE 4 (23 - 27 març): eliminem l’ús de les oueres de plàstic, i pels aniversaris o qualsevol altre festa utilitzem plats, gots i forquilles de cartró. (Els reptes son acumulatius)
Els plàstics són molt resistents i es dispersen molt fàcilment, encara que els hagis depositat al contenidor groc, costen molt en degradar-se (150 anys!) i mes del 79% acaben en els nostres mars .
Ajudeu-nos en la nostre campanya i així aconseguirem que el nostre mar no estigui tan contaminat, ja que per culpa dels plàstics moren molts peixos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada